Ewidencja Pracownicy – kosz
Usunięcie pracownika z listy w oknie Pracownicy powoduje przeniesienie go do ewidencji Kosz – Pracownicy. Taki pracownik nie jest całkowicie usuwany z bazy danych programu. Możesz taką osobę przywrócić ponownie do listy pracowników, zanonimizować jej dane lub całkowicie usunąć.
Ewidencja Pracownicy – kosz nie jest archiwum pracowników. Umieszczaj tu osoby tylko wtedy, gdy masz pewność, że chcesz je usunąć. Nie umieszczaj tu pracowników, którzy mają zakończone umowy. Zatrudnienie pracowników z zakończonymi umowami możesz przenieść do Historii zatrudnienia. Opis tej ewidencji znajdziesz w dokumentacji online – Historia zatrudnienia.
Znajdowanie usuniętego pracownika
- Zaloguj się na użytkownika ADMIN.
Tylko użytkownik ADMIN ma dostęp do ewidencji Pracownicy – Kosz.
- Z górnego menu przejdź do Okna → Pracownicy – Kosz.
- Znajdź na liście osobę usuniętą z okna Pracownicy.
- Na górnym pasku wybierz jedną z dostępnych opcji:
- Przywróć – przywraca osobę do ewidencji w oknie Pracownicy. Osoba pojawi się ponownie na liście pracowników.
-
Anonimizuj dane osobowe – anonimizuje dane osobowe pracownika. Po anonimizacji widoczna będzie jedynie pierwsza litera imienia i nazwiska.
R2Płatnik Nowy R2Płatnik - Usuń z bazy – całkowicie usuwa pracownika z bazy danych.
Więcej informacji
Więcej informacji na temat ewidencji Pracownicy – Kosz znajdziesz w dokumentacji online i w Centrum Pomocy Symfonii R2Płatnik.
- Symfonia R2Płatnik Dokumentacja online – Pracownicy Kosz
- Brak możliwości usunięcia listy płac – komunikat Filtr pracowników nie obejmuje wszystkich pozycji listy
Kiedy stosować ten artykuł
- Chcesz przywrócić usuniętego pracownika do listy w oknie Pracownicy.
- Chcesz zanonimizować dane osobowe pracownika.
- Chcesz całkowicie usunąć pracownika z bazy danych.