Kiedy program przechodzi w tryb Read-only
Read-only – tryb tylko do odczytu. Nie wymaga zakupu specjalnej licencji.
Tryb aktywuje się automatycznie:
- po wygaśnięciu licencji subskrypcyjnej,
- po zakończeniu okresu demonstracyjnego,
- gdy wersja aplikacji jest niezgodna z posiadaną licencją wieczystą – przeprowadzono nieuprawnioną aktualizację.
Ograniczenia trybu tylko do odczytu
Po wygaśnięciu licencji nie możesz:
- Dodawać, edytować ani usuwać rekordów.
- Importować danych.
- Przeliczać list płac.
- Wykonywać operacji grupowych – na przykład dodawać urlopów z okna Pracownicy za pomocą opcji spod prawego przycisku myszy.
- Zlecać zadań uruchamianych w tle bez Twojego udziału – Serwer R2P, tworzenie list z gotowych szablonów.
Co nadal działa w trybie tylko do odczytu
W trybie tylko do odczytu możesz nadal:
- Przeglądać dane – formularze, listy.
- Eksportować dane – PDF, Excel, GUS, ZUS.
- Generować zestawienia i raporty.
- Drukować.
- Aktualizować program i biblioteki.
Jeżeli chcesz przedłużyć swoją licencję albo wykupić nową – skontaktuj się z nami lub zamów licencję poprzez stronę Symfonia R2Płatnik – Symfonia.